open-navfaktor-logo
search
Lojalan prijatelj
Provjerite jeste li to vi: Samo jedan horoskopski znak slaže se baš sa svima
Postoji horoskopski znak koji se sa svima drugima slaže bez drame, odličan je i lojalan prijatelj, zabavan tokom izlaska, a i mnogi ga vole kao kolegu na poslu.
06.05.2021. u 16:56
get url
text

Govorimo o Ribama. Ovaj promjenjivi vodeni znak fokusiran je na emocije i empatija im je na jako visokom nivou.

Ribe se doslovno mogu "staviti u svačije cipele."

Pa, krenimo redom:

Ribe kao prijatelji

Kao prijatelji, Ribe su iznimno realne i pouzdane. Sa svojom 11. kućom u kojoj vlada Saturn, planeta pravila i odgovornosti, jako ozbiljno shvaćaju prijateljstva i društvo. Jednom kada vam Riba postane prijatelj, očekujte da je to “na duge staze.” Često preuzimaju i vodeće pozicije u školi i na poslu. Zemljani znakovi često Ribe smatraju za najboljeg prijatelja.

Ribe kao članovi porodice

Ribe su posljednji znak Zodijaka i zbog toga često djeluju kao da imaju “staru dušu” te mudrost koja nadilazi njihove godine. U djetinjstvu, na porodičnim okupljanjima često ih se može vidjeti kako razgovaraju sa starijim članovima porodice, umjesto da s ostalim jurcaju po dvorištu. Kada odrastu, to se mijenja i poprimaju više dječijih osobina te su uvijek oni koji potiču zabavu i igru.

Njihovim sektorom doma i porodice vlada Merkur, promjenjiva planeta komunikacije, pa Ribe mogu preuzeti bilo koju ulogu koja je potrebna unutar grupe. Njihovu radost življenja najviše cijene zračni znakovi.

Ribe u ljubavi

Ribe vole ljubav. Iako su na glasu kao introvertirani i teško se otvaraju, jednom kada izađu na spoj, pravi su užitak. Njihovim sektorom romanse i zadovoljstva vlada Mjesec, planeta užitka i života u sadašnjosti. Ribe intuitivno znaju šta raditi i gdje ići. U romantičnim vezama najbolje se slažu s drugim vodenim znakovima.

Ribe kao kolege na poslu

Iako imaju reputaciju da žive "u oblacima", Ribe zapravo jako dobro rješavaju probleme u uredu. Kako njihovim poslovnim sektorom vlada Sunce, ponekad plahe Ribe lako mogu preuzeti kontrolu nad sastancima i projektima. Uz to su jako lojalni i borit će se do kraja za kolegu koji treba dobiti povišicu. Svi ih žele u svom timu. Vatreni znakovi ih posebno cijene kao kolege.

Zaključak je da se Ribe mogu prilagoditi svakoj situaciji. Njihov blagoslov, ali i prokletstvo je što se sa svima pokušavaju povezati na njihovom nivou. Iako se zbog toga Ribe često mogu pitati koji je njihov pravi identitet, zbog toga se jako lako družiti s njima. Nijedan drugi znak nije toliko voljan žrtvovati vlastite potrebe za dobrobit grupe i sagledavati situaciju iz različitih perspektiva, piše Yahoo!Life.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.