Pozivam glasače u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu da provjerite svoje i podatke članova vaših porodica, posebno onih koji ne koriste internet, na linku https://www.izbori.ba/Default.aspx?CategoryID=509&Lang=3 i prijavite Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine svaku uočenu neregularnost. 

Kako bismo svi zajedno doprinijeli neophodnoj tajnosti, a time i ozbiljnosti procesa glasanja, predlažem da lične mobilne telefone i druge elektronske uređaje koji omogućavaju snimanje dobrovoljno odložimo na vidna mjesta prije ulaska u kabine za glasanje.

Sedmog oktobra glasajte kao slobodni ljudi, prema svojoj volji i savjesti. Bilo kakva ucjena, zastrašivanje i kupovina glasa na izborima za novac dolazi od ljudi koji vas ne smatraju slobodnim i ravnopravnim članovima ovog društva. Nije istina da se glasanjem ne može ništa mijenjati. Glasanje je politički proces koji je u vlasništvu građana. Ne odričimo se tog vlasništva. 

Imajmo na umu da jedino velikim odzivom glasača smanjujemo prostor za manipulacije izbornim rezultatima. Preuzmimo odgovornost za sebe i svoju zemlju – glasajmo 7. oktobra!