open-navfaktor-logo
search
Polomljena brava
Provaljeno u prostorije SDS-a, ukradena samo fotografija Branislava Garića, ubijenog 2009. godine
Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje vandalski čin provaljivanja u prostorije SDS-a u Doboju i traži od policije da postupi po zakonu i uradi sve da se počinilac najhitnije privede pravdi, saopćeno je danas iz te stranke.
22.07.2022. u 13:43
get url
text

- Prije dvije večeri nepoznati počinilac je provalio u prostorije SDS-a u Doboju, polomivši bravu na ulaznim vratima. Iz prostorija nije otuđeno ništa osim fotografije Branislava Garića, potpredsjednika SDS-a koji je ubijen 2009. godine, a čiji ubica danas slobodno šeta Dobojem - saopćili su iz SDS-a i dodali:

Ovo nije prvi vandalski čin na imovinu SDS-a u Doboju. Tokom kampanje za lokalne izbore 2020. godine nepoznati počinioci su išarali upotrebom spreja vanjske zidove naših prostorija i polomili stakla na nekoliko mjesta. Policija još nije otkrila počinioce ovoga djela. Provaljivanje u naše prostorije tumačimo kao napad na SDS i onima koji su to učinili ne smijemo dozvoliti da pomisle da njihovo sijanje straha može poljuljati naše težnje da donesemo promjene i u RS-u i u Doboju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.