open-navfaktor-logo
search
Derventa
Provalio u kafanu i pokušao silovati radnicu, ukrao joj 80 maraka
Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Dragi T., koji je policiji od ranije poznat po ovakvim i sličnim krivičnim djelima, zbog čega je navodno bio i osuđivan
10.09.2018. u 13:50
get url
text
Muškarac uhapšen zbog pokušaja silovanja i krađe

Policija iz Dervente uhapsila je jučer 37-godišnjeg D. T. sa područja Dervente, zbog sumnje da je pokušao silovati svoju sugrađanku, te joj tom prilikom ukrao i novac. 

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Doboj, policiji je prijavljeno da je D. T. pokušao silovati ženu na području općine Derventa, te da joj je tom prilikom ukrao oko 80 maraka. 

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Dragi T., koji je policiji i od ranije poznat po ovakvim i sličnim krivičnim djelima, zbog čega je navodno bio i osuđivan. 

On je dan ranije provalio u jednu kafanu u selu nadomak Dervente. U sklopu kafane su i prostorije u kojima inače spava radnica, stara oko 30 godina, te je Drago ušao u njenu sobu i pokušao da je siluje. Radnica ga je nekako uspjela odgurnuti, te pobjeći u komšiluk i pozvati policiju. 

On je u međuvremenu pored njenog kreveta pronašao novac, uzeo ga i pobjegao iz kafane. Policija se odmah dala u potragu za osumnjičenim, te je on uhapšen dan kasnije, a kod njega je pronađen i ukradeni novac, koji je vraćen radnici.

- Nakon završetka kriminalističke obrade, D. T. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima silovanje u pokušaju i krađa biti predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Prijedoru. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.