open-navfaktor-logo
search
Zabrana ulaska
Protjerana dva srbijanska državljana zbog napada na policiju u Banjoj Luci
Služba za poslove sa strancima (SPS) izrekla je mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine, te zbog nepoštivanja bh. javnog poretka, udaljila s teritorije BiH dvije osobe, državljane Srbije. 
29.04.2020. u 13:00
get url
text

Naime, dva državljana Srbije uhapsili su policijski službenici u Banjoj Luci zbog krivičnog djela - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivičnog djela - sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, te su osobe lišene slobode, po naredbi Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, predane Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Nakon provedenog postupka, Služba za poslove sa strancima je spomenutim osobama izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u trajanju od jedne godine.

Državljani Srbije su danas uz pratnju službenika Službe za poslove sa strancima preko MGP Rača napustili teritoriju Bosne i Hercegovine.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SPS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.