open-navfaktor-logo
search
Radulović ostaje
Protivnik Zmajeva: Crna Gora imenovala selektora fudbalske reprezentacije
Miodrag Radulović ostaje selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore i u narednih 12 mjeseci, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) nakon sjednice Izvršnog odbora.
28.12.2021. u 15:49
get url
text

Radulović je klupu nacionalnog tima preuzeo u januaru prošle godine i vodio ga u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA). Reprezentacija je pod njegovim vodstvom zauzela 4. mjesto u grupi, iza favorita NIzozemske, Turske i Norveške, a ispred Latvije i Gibraltara.

Naredni takmičarski izazov je B Liga nacija, u junu i septembru 2022. godine. Radulović će predvoditi Sokole u dva martovska prijateljska duela, kao i u šest mečeva Lige nacija koji su na programu u junu i septembru. Crna Gora je napredovala do B Lige nacija, a rivali u grupi su BiH, Finska i Rumunija.

Radulović je već najavio da će iskoristiti predstojeći ciklus da proširi kadar i uvede neke nove igrače u nacionalni tim kako bi se reprezentacija pripremila za kvalifikacije za EP u Njemačkoj 2024, koje startuju u martu 2023. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.