open-navfaktor-logo
search
Iskazao nezadovoljstvo
Protivnik mu prosuo zube, a on sudiju nazvao kukavicom jer jer prekinuo borbu
Iako su mnogi pohvalili nedavni potez sudije Jasona Herzoga, Anthony Smith definitivno nije jedan od njih.
18.05.2020. u 15:13
get url
text

Anthony Smith prošle sedmice nokautiran je u petoj rundi glavne borbe UFC on ESPN+ 29 priredbe. U duelu bivših izazivača iz poluteške kategorije Glover Teixeira brutalno je prebio svog protivnika, a bio je to meč koji je po nekima prekasno zaustavljen.

Smith je, kako je sam otkrio, VyStar Veterans Memorial Arenu u Jacksonvilleu napustio sa slomljenim nosom, slomljenom orbitalnom kosti, posjekotinom ispod desnog oka, a ostao je i bez dva zuba.

VEZANI TEKST - Brutalni Brazilac: Teixeira prebio Smitha, Amerikancu ispadali zubi po oktagonu

Nakon tog su dvoboja brojne kritike bile usmjerene prema Smithovom kutu, ali i sudiji Jasonu Herzogu koji je nedugo nakon završetka priredbe svu krivnju preuzeo na sebe.

- MMA kao sport je prekrasan i čist. Možemo reći i da je nevjerojatan učitelj te da su neke lekcije teže od drugih. Čuo sam mnoga razmišljanja o tome što se trebalo dogoditi i ko je kriv. Bit ću jasan - postoji samo jedna osoba koju možete kriviti. To sam ja. Ja sam odgovoran za svakog borca i na meni je da nadgledam situaciju. No, naučit ću iz ovog iskustva, napraviti nužne promjene i postati bolji - poručio je Herzog preko društvenih mreža.

Tri dana nakon Smithovog poraza UFC se vratio u istu dvoranu i organizirao još jednu priredbu, a u okršaju Alistaira Overeema i Walta Harrisa viđeni su momenti tokom koji su se obojica našli u nepovoljnoj poziciji iz koje su primali brojne udarce.

Smith to nije propustio komentarisati...

- Pokušavam gledati borbe iz perspektive drugih ljudi... vidim da jedan lik bombarduje drugoga. Je li ovo trenutak u kojem prozivamo sudiju i kuteve na reakciju? Pored toga, u kojem tačno trenutku postanemo "zgroženi'? - zapitao se Anthony na Twitteru, a kada mu je jedan fan ukazao na izvinjenje sudije Herzoga, bivši je izazivač odgovorio:

- Kukavički potez s njegove strane. To je moje mišljenje - poručio je Smith, a prenosi Fightsite.hr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.