open-navfaktor-logo
search
Banjalučani oslabljeni
Protiv tradicije: Borac u velikim problemima pred gostovanje na Pecari
Večerašnjom utakmicom Željezničar - Mladost DK počinje 5. kolo Premijer lige BiH u fudbalu.
21.08.2020. u 17:09
get url
text

Derbi će u nedjelju igrati Sarajevo i Velež, a najzanimljiviji duel subotnjeg programa igrat će Borac i Široki Brijeg na Pecari. Banjalučani u Hercegovini nisi navikli na pobjede, a posljednji trijumf na Pecari ostvarili su 27. februara 2011. godine.

U redovima Borca spremno dočekuju ovo gostovanje i smatraju da imaju snage da prekinu neugodnu tradiciju. Mali problem trneru Vladi Jagodiću predstavlja činjenica da neće moći računati na povrijeđene Almedina Ziljkića i Dejana Bosančića (slomio ruku i bit će mjesec van stroja).

- Bit će iznenađenja u sastavu. I da nije bilo ovih povreda planirao sam određene novitete kako u ekipi tako i taktici. Imamo svoje poteškoće, ali imamo širinu u igračkom kadru i očekujem da momci koji dobiju šansu imaju pravi pristup. Ono što me raduje je što svi žele da igraju.

Na posljednjem meču su kapiten Stojan Vranješ i Marko Jovanović igrali pod injekcijama. Sve to pokazuje želju a uz to i pravi pristup možemo se nadati dobrom rezultata. Nismo u Širokom slavili od 2011. godine, a nadam se da će toj tradiciji doći kraj - kazao je Jagodić.

Utakmica Široki Brijeg - Borac igra se u subotu od 18.55 sati uz TV prijenos na Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.