open-navfaktor-logo
search
Incident u Čelincu
Protiv dvije osobe pokrenut prekršajni postupak
Protiv dvije osobe pokrenut je prekršajni postupak, a nakon što su jučer privedene zbog incidenta koji se dogodio u Čelincu
10.09.2018. u 15:15
get url
text

Jučer je, podsjetimo, došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog „sukoba“ između predsjednika RS Milorada Dodika i banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića, a privedenim se na teret stavlja da su počinili prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

- Biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv dvije osobe – istakao je danas direktor policije RS Darko Ćulum.

On je istakao i da se, bez obzira na posljednja dešavanja u RS, stanje bezbjednosti u ovom entitetu može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je kazao da je jučerašnji događaj u Čelincu „osmišljena provokacija da se isprovocira predsjednik na jednom događaju“.

Podsjećamo, Stanivuković tvrdi da ga je Dodik psovao te fizički nasrnuo na njega, dok Dodik sve to obacuje, tvrdeći da ga nije „ni dirnuo“. Dio ovog „sukoba“ Stanivuvković je snimio, te video postavio na društvene mreže. Zajedno sa njim bilo je još nekoliko aktivista, koji su sa kamenjem došli na polaganje kamena temeljca za izgradnju mosta u Čelincu, a kako bi izveli performans.

Lukač tvrdi da je ministar Igor Crnadak (PDP) dovezao i odvezao Stanivukovića.

- Što on nije došao da postavi kamenje, nego šalje mladog čovjeka, što je zloupotreba tih mladih ljudi – rekao je Lukač i ocijenio da je sve vjerovatno urađeno uz znanje predsjednika PDP-a Branislava Borenovića.

-Moraju da objasne je li njihova politička platforma da napadaju drugu stranu da bi pobijedili. Lično poznajem Stanivukovića. Mlad čovjek, zloupotrijebljen od svojih naredbodavaca. Dobiće sada prekršajne prijave, a to su stvari koje idu na njihov dosije i nanijeće im štetu, a ako bi prošli na izborima, ne bi mogli vršiti određene funkcije.

Stanivuković treba da razmisli da li su mu prijatelji oni koji ga guraju u takve aktivnosti – rekao je Lukač.

On je podvukao da su predsjednik RS i premijerka štićene osobe, te policija ima obavezu da ih štiti i spriječi napade.

-Nikome neće biti oprošteno fizičko ugrožavanje bilo koga, a svi imaju pravo da iznose mišljenja i predizbornu platformu, ali ne mogu praviti provokacije – dodao je Lukač.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.