open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Protiv Cluja pretrčao više od 16 kilometara, Gojak želi osvetiti Sarajevo
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak u duelu protiv rumunskog Cluja postigao je peti gol za Dinamo u evropskim takmičenjima.
28.08.2020. u 08:41
get url
text

Prvak Hrvatske plasirao se se u naredni krug kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka nakon što je poslije bolje izvođenja penala savladao rumunskog predstavnika. 

Upravo je Gojak promašio prvi penal za Dinamo u "raspucavanju", no zbog plasmana u narednu fazu to i nije ostavilo trag na raspoloženju našeg Zmaja.

Bh. veznjak ističe da bi za narednog protivnika u pohodu na graupnu fazu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja želio imenjaka iz Bresta, bjeloruskog prvaka koji je uz pomoć sudijskih grešaka s 2:1 savladao Sarajevo.

- Sigurno ne bi htio da izvučemo Midtjylland jer su dobri, a Ferencvaros bi protiv nas bio posebno motivisan. No, ako moram birati, neka nam onda dođe Dinamo Brest, pa da osvetim i svoje Sarajlije koji su u 2. pretkolu Lige prvaka ispali od njih - kaže Amer Gojak (23).

Reprezentativac naše zemlje je za 120 minuta pretrčao više od 16 kilometara, što je rezultat i za visoke standarde u Evropi. 

- Stvarno mislim da smo napravili veliku stvar. Cluj je jako ozbiljna ekipa, a mi smo čak 70 minuta igrali s igračem manje i to se nije moglo vidjeti na našoj igri - kazao je Gojak za 24sata.hr, te dodao: 

- Teško mi je govoriti o svojoj igri, o mojoj predstavi neka ipak sude drugi. Mogu samo reći da se odlično osjećam, fizički sam jako dobro pripremljen i vjerujem da se to vidi na terenu. 

Gojak je trenutno uz Ademija fudbaler s najdužim  stažom u Dinamu. O tome koliko ćemo ga još gledati na Maksimiru nije želio govoriti...

- Kada dođe vrijeme, onda ćemo pričati i razmišljati o budućnosti. Sada mi je na pameti jedino ulazak u Ligu prvaka. Nakon Cluja, nikada nisam bio sigurniji da to možemo i ove godine ostvariti - kazao je Gojak na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.