Petak, 23.02.2024.

Protestno okupljanje Mostaraca na Španskom trgu

Uz zvižduke i transparente "Pravda za Pazarić" izrazili su nezadovoljstvo tretmanom štićenika zavoda

Građani Mostara šokirani fotografijama iz Zavoda Pazarić, na kojima se vidi kako su djeca vezana za krevete i radijatore okupili su se na Španskom trgu.

Protestna okupljanja su uslijedila nakon što je federalna zastupnica Sabina Ćudić jučer uoči sjednice Parlamenta FBiH obznanila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda.

Uz zvižduke i transparente "Pravda za Pazarić" izrazili su nezadovoljstvo tretmanom štićenika zavoda.

Među okupljenim građanima dominirala su djeca.

Faris Čolić, koji je došao sa kolegama iz Srednje građevinske škole u Mostaru, smatra kako su onakve slike vjerovatno svakodnevnica.

- One slike su zaista zastrašujuće, takvo tretiranje mora prestati- kazao je Čolić.

Senada Čustović ističe da je dokazni materijal trebao biti odmah poslat u policiju, tužilaštva i medijima, a ne samo parlament.

- To su pitanja na koje treba odgovoriti. Ako tužilac sad ne pokrene istragu i ne kazni izvršioce, i sve koji su učestvovali u ovoj strahoti, ja onda nemam komentara gdje živim. Strašno, jezivo, nema građanina koji nije šokiran i koji nije reagovao - istaknula je Čustović.

Ogorčena je i Vedrana Salaković.

- Ako neće ljudi sada izaći i protestovati, ne zna kada će onda. Obično protesti djeluju momentalno, ovako na momente, na buku, kad se skupimo uspijemo nešto. Iskreno se nadam da ćemo ovu situaciju popraviti - poručila je Salaković.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh