open-navfaktor-logo
search
Slučaj Pazarić
Protestno okupljanje Mostaraca na Španskom trgu
Uz zvižduke i transparente "Pravda za Pazarić" izrazili su nezadovoljstvo tretmanom štićenika zavoda
21.11.2019. u 13:14
get url
text

Građani Mostara šokirani fotografijama iz Zavoda Pazarić, na kojima se vidi kako su djeca vezana za krevete i radijatore okupili su se na Španskom trgu.

Protestna okupljanja su uslijedila nakon što je federalna zastupnica Sabina Ćudić jučer uoči sjednice Parlamenta FBiH obznanila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda.

Uz zvižduke i transparente "Pravda za Pazarić" izrazili su nezadovoljstvo tretmanom štićenika zavoda.

{$galerijaFotografija}

Među okupljenim građanima dominirala su djeca.

Faris Čolić, koji je došao sa kolegama iz Srednje građevinske škole u Mostaru, smatra kako su onakve slike vjerovatno svakodnevnica.

- One slike su zaista zastrašujuće, takvo tretiranje mora prestati- kazao je Čolić.

Senada Čustović ističe da je dokazni materijal trebao biti odmah poslat u policiju, tužilaštva i medijima, a ne samo parlament.

- To su pitanja na koje treba odgovoriti. Ako tužilac sad ne pokrene istragu i ne kazni izvršioce, i sve koji su učestvovali u ovoj strahoti, ja onda nemam komentara gdje živim. Strašno, jezivo, nema građanina koji nije šokiran i koji nije reagovao - istaknula je Čustović.

Ogorčena je i Vedrana Salaković.

- Ako neće ljudi sada izaći i protestovati, ne zna kada će onda. Obično protesti djeluju momentalno, ovako na momente, na buku, kad se skupimo uspijemo nešto. Iskreno se nadam da ćemo ovu situaciju popraviti - poručila je Salaković.

pROTEST mOSTAR, 21.11.2019.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.