open-navfaktor-logo
search
Savez sindikata BiH
Protestna šetnja "Dokle više": Nećemo raditi za sadaku
Protestnom šetnjom pod nazivom "Dokle više", koja je krenula ispred sjedišta Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) iskazali su nezadovoljstvo predloženim izmjenama Zakona o radu.
27.07.2020. u 11:27
get url
text

Sindikalisti su poručili da nadležne insitucije konačno moraju imati sluha za radničku populaciju. Naglasili su da SSSBiH nije učestvovao u ovim aktivnostima te da nije dao saglasnost na bilo kakvom ekonomsko-socijalnom vijeću, da ovakav Zakon o radu ide u parlamentarnu proceduru. Imaju brojne zamjerke na predloženi dokument, smatraju da se ide naruku poslodavcima, a da će radnici eventualnim usvajanjem izmjena Zakona o radu pasti u njihovu nemilost i postati moderni robovi. 

{$galerijaFotografija}

- Nećemo raditi za sadaku. Zar nije dosta pet godina devastacije radničkih prava. Zar će Vlada FBiH u tehničkom mandatu usvojiti sramotan Zakon o radu kojim će od radnika napraviti moderne robove - kazao je Selvedin Šatorović, predsjednik SSSBiH, dok su prisutni sindikalisti pištaljkama i sirenama stvarali veliku buku ispred zgrade Vlade FBiH.

{$galerijaFotografija}

Šetnja, koja je organizovana u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, završena je ispred Parlamenta FBiH.

Protesti Sindikalaca, 27.07.2020
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.