open-navfaktor-logo
search
Zapadna obala
Protesti zbog skupa kojeg su SAD i Bahrein organizirali u Manami
U Manami je danas počeo dvodnevni ekonomski skup “Mir za blagostanje“ koji slovi za prvi korak u predstavljanju plana SAD-a za rješavanje palestinsko-izraelskog konflikta
25.06.2019. u 17:18
get url
text
Palestinci protesti

Širom okupirane Zapadne obale održani su masovni protesti zbog ekonomskog skupa koji se o bliskoistočnoj krizi održava u organizaciji Bahreina i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

 Demonstanri su protestirali u Hebronu, Ramallahu, Betlehemu, Janinu, Al Biru, Nablusu, Tulkarmu, Salfitu, Kalkilyi i Erihi.

{$galerijaFotografija}

Izraelske snage su suzavcima i plastičnom municijom pokušale rastjerati demonstrante u Ramallahu, Betlehemu i Al Biru. Tokom intervencije došlo je i do sukoba sa demonstrantima.

Uporedo s tim, Palestinci u blokiranoj Gazi su stupili u generalni štrajk u znak protesta međunarodnog skupa koji se održava u bahreinskoj Manami.

U Manami je danas počeo dvodnevni ekonomski skup “Mir za blagostanje“ koji slovi za prvi korak u predstavljanju plana SAD-a za rješavanje palestinsko-izraelskog konflikta, a koji je poznat i kao “Sporazum stoljeća“.

Iz Bijele kuće je saopćeno da će to biti zgodna prilika da se razmotre potencijali za investicije koje bi otvorile vrata svijetle budućnosti naroda na Bliskom istoku.

S druge strane, palestinske vlasti odbile su učestvovati na skupu i optužuju organizatore za proizraelski stav i zanemarivanje prava palestinskog naroda.

Palestinci protestvuju 25.06.2019.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.