open-navfaktor-logo
search
Incijativa za smjenu
Protest u Podgorici: Podrška Vladi Crne Gore uz zastave Srbije
Manjinska vlada je neprihvatljivo rješenje za izlazak iz političke krize, poručeno je s večerašnjeg protesta građana u Podgorici, nezadovoljnih inicijativom za smjenu aktuelne vlade, javlja Anadolu Agency (AA).
23.01.2022. u 22:39
get url
text
Protest u Podgorici

Ovo je već treći dan protesta nakon što je opozicija, zajedno s poslanicima vladajuće URA-e, podnijela inicijativu za razrješenje aktuelne Vlade i ponudila model manjinske Vlade.

Sa skupa ispred zgrade Vlade u Podgorici, kojem je prisustvovalo oko 500 građana, poručeno je i da iza protesta ne stoji nijedna politička stranka, ali da su, kako je saopšteno, dobrodošli svi koji su protiv Demokratske partije socijalista (DPS).

Večerašnjem skupu prisustvovalo je nekoliko ministara iz aktuelne Vlade, ali i poslanici Demokrata.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić poručio je da su protesti građana, kako je kazao, tek početak.

- Mi treba da smo postojani, da se borimo polako i staloženo. Na taj način ćemo pobijediti - rekao je Spajić.

On je kazao da je trebalo sačekati da se Demokratska partija socijalista (DPS), kako je naveo, potpuno pobijedi.

- Ovo je najgori mogući pokušaj da se spasi DPS. Što je bitnije, ovo je pokušaj koji im neće uspjeti - rekao je Spajić.

Ministrica prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je kazala da ministri ne prisustvuju skupu kako bi odbranili svoje pozicije u Vladi.

- Da li je logično da potpredsjednik Vlade, koji je podržao program "Evropa sad", hoće da ruši Vladu? Ne želimo i ne branimo svoje fotelje, mi smo s narodom i dio naroda - rekla je Bratić.

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović je kazao da prisustvuje skupu, jer ne podržava političku korupciju. Takođe, protestu je prisustvovao i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Okupljeni građani poručili su večeras da su izašli na ulice, kako bi branili "izbornu volju naroda". Jedan od okupljenih Dejo Kruščić je kazao da se neće dozvoliti da iko nasilno promijeni izbornu volju naroda.

- Nemamo nikakvog ličnog interesa, ne branimo ničije fotelje, jer nas zanima većinska narodna volja - rekao je Kruščić. On je kazao da okupljanje građana nije političkog karaktera, kao i da većina okupljenih nema veze s politikom.

- Svako je dobrodošao, političari i građani Crne Gore, ali molimo političare da budu u zadnjim redovima, a da u prve redove puste narod - rekao je Kruščić.

Slobodan Čurović je kazao da pojedinci na političkoj sceni moraju da se urazume.

- Mi smo svoje rekli na izborima i pobijedili, drugačije ne smije biti - rekao je Čurović.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i Crne Gore, a u nekoliko navrata su skandirali "izdaja, izdaja".

Protesti su održani i u Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.