Četvrtak, 29.02.2024.
Protest na Sonom trgu u Tuzli

Protest na Sonom trgu: Tuzlaci šokirani fotografijama iz Zavoda Pazarić

Damir Gušić kaže da se u Zavodu Pazarić nalazi sin njegovog prijatelja te ističe da je šokiran onim što je vidio na fotografijama

Nakon što su jučer objavljeni snimci iz Zavoda Pazarić na kojima se vide djeca koja su vezana za krevete i radijatore, više stotina ljudi okupilo se večeras u znak protesta na Sonom trgu u centru Tuzle. Ovaj skup organiziran je putem društvenih mreža, a okupljeni su zatražili da nadležni hitno reagiraju.

- Smatramo da je naša građanska dužnost i obaveza da ne tolerišemo bilo kakav vid nasilja, posebno nad djecom. Mislim da oni koji žele nešto da urade da mogu. Ovo večeras je dokaz da možemo napraviti neku promjenu, a ona je u ovom momentu neophodna - kaže Aida Duraković, jedna od učesnica protesta u Tuzli.

Damir Gušić kaže da se u Zavodu Pazarić nalazi sin njegovog prijatelja te ističe da je šokiran onim što je vidio na fotografijama.

- On se tamo nalazi već nekoliko godina. Njegov otac večeras nije mogao ovdje doći, pošto ima još jedno dijete kod kuće. Moj prijatelj nije znao ništa dok nisu objavljene fotografije - kaže Gušić.

On smatra da večerašnji skup neće ništa promijeniti, zato što politika neće reagirati.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh