Obrazovanje

Prosvjetarima u RS-u od naredne godine povećanje plaća

Objavljeno: 31.08.2018. u 12:48

Plaće radnicima u prosvjeti u Republici Srpskoj (RS) od naredne godine bit će uvećane za osam posto

FOTO: Ilustracija

Već deset godina zaposleni u obazovanju ovog bh. entiteta dobiju manje zarade zbog neujednačenih koeficijenata.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić istakao je danas da je zadovoljan što je nakon dužeg perioda počelo usklađivanje platnih koeficijenata za radnike u ovom sektoru.

- Ubijeđen sam da će Vlada u narednom periodu ispoštovati zaključak Narodne skupštine iz 2007. godine, kojim je precizirano ujednačavanje platnih koeficijenata - rekao je Gnjatić, nakon sastanka s entitetskom premijerom Željkom Cvijanović.

I Cvijanović je dodala da ovim počinje dogovoreno postepeno usklađivanje koeficijenata prosvjetnih radnika sa ostalim u javnom sektoru.

- To usklađivanje je planirano u trogodišnjem periodu, ali naš cilj je da se izjednačavanje postigne u dvogodišnjem periodu, što će zavisiti od finansijske situacije, ali ako se sve nastavi ovako kako je sada, tu neće biti problema - rekla je Cvijanović.

Profesor u srednjoj školi u RS-u ima koeficijent 10, u osnovnoj 9,5, dok najniži platni koeficijent u organima uprave počinju od 13, policiji 11,5 i 12, koliko je i u pravosuđu.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije