Prostest udovica zbog Vučićevog dolaska u Zagreb: On je četnički zločinac

objavljeno: 09.02.2018. u 13:52

Udruženje udovica hrvatskih boraca iz Domovinskog rata održat će u ponedjeljak u 10 sati na Trgu sv. Marka protest protiv dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare ovog udruženja.

Predsjednica udruženja Rozalija Bartolić rekla je da organiziraju protest pod nazivom "Istinom u budućnost" jer smatraju da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog i odgovornog sagovornika za rješavanje brojnih problema između dviju zemalja.

- Radi se o notornom četničkom zločincu, koji ni danas, u umivenoj formi, ne odustaje od velikosrpskih ideja. Radi se o nepresuđenom, nelustriranom i nepokajanom agresoru, koji je u vrijeme Domovinskog rata s oružjem u ruci kružio Lijepom našom, huškao na ubistva, na progone, na komadanje i otimanje hrvatskog teritorija - rekla je Bartolić podsjetivši na Vučićev ratnohuškački govor u Glini 1995. godine, prenosi Hina.

Istaknuvši da se udovice uvijek zalažu za konstruktivan dijalog, jer niti jedno od spornih pitanja između Hrvatske i Srbije nije riješeno, Bartolić je ustvrdila da Srbija zadnjih desetak godina sistemski radi na "cementiranju laži, mitova i antihrvatske politike".

Naglasila je da su odnosi dviju država postali iznimno zategnuti i opterećeni ratobornom i agresivnom retorikom najviših predstavnika srpske vlasti, ministara Ivice Dačića i Aleksandra Vulina, pa i samog Vučića.

-Oni svojim drskim i neodmjerenim lupetanjem, u stilu neodgovornih drumskih razbojnika, razaraju svaku mogućnost iskrenog i konstruktivnog dijaloga - poručila je Bartolić.