Na današnji dan, prije 26 godina u ulici Hakije Turajlića na Dobrinji, ubijeno je 13, a ranjeno 14 Sarajlija koji su stajali u redu za vodu.

Život od granate ispaljene sa položaja vojske Republike Srpske izgubili su: Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić, Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković.

Dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Smiljana Viteškić i Vibor Handžić položili su cvijeće na mjesto masakra, te odali počast ubijenim sugrađanima zajedno sa njihovim porodicama i ostalim delegacijama.

Dopredsjedavajući Handžić poručio je ovom prilikom kako je veoma važno podsjećati na hiljadodnevnu opsadu Sarajeva i brojne patnje kojima su u tom periodu svakodnevno bili izloženi građani Sarajeva, gladni, žedni, promrzli i izloženi granatiranjima.

- Više od 12.000 naših sugrađana, od kojih 1.601 dijete, ubijeno je tokom opsade i to moramo stalno ponavljati - istakao je dopredsjedavajući Handžić uz poruku kako pravda mora biti zadovoljena i počinioci strašnih zločina adekvatno kažnjeni.

Obilježavanju tužne godišnjice stradanja naših sugrađana prisustvovale su i delegacije Grada Sarajeva i Općine Novi Grad, te predstavnici Unije civilnih žrtava rata KS i MZ Dobrinja "B", saopćeno je iz Press službe KS.