open-navfaktor-logo
search
Ubijen u Beogradu
Prošle su 22 godine od ubistva Harisa Brkića, još nije otkriveno ko stoji iza likvidacije
Haris Brkić, bivši košarkaš Partizana, preminuo je na današnji dan prije 22 godine.
15.12.2022. u 11:51
get url
text

Sarajlija je tragično izgubio život u 26. godini. Nepoznati napadač 13. decembra 2000. godine, ispred dvorane Pionir u Beogradu, ispalio je dva metka u Brkićevu glavu, a košarkaš je dva dana kasnije preminuo.

Brkić je rođen 24. Jula 1974. godine u Sarajevu. Prve košarkaške korake napravio je već sa 10 godina u KK Bosna. Njegov talent je ubrzo prepoznat te svoju karijeru 1992. godine nastavlja u KK Partizan u Beogradu. Iz Partizana, odlazi u Borac iz Čačka te potom u Budućnost iz Podgorice. U Partizan se ponovo vratio 2000. godine.

Bio je poznat po svom dvokoraku koji je nazvan "Harisov ulaz". Radi se o produženom koraku koji se teško branio.

VEZANI TEKST - Potresna ispovijest majke Harisa Brkića: Ne znam da li se ovo zove život, voljela bih da me ubica nazove...

Do danas nisu razjašnjeni motivi niti pronađen počinilac ubistva 26-godišnjeg košarkaša.

U to vrijeme niko nije sumnjao u neki problem u njegovom životu, iako se neočekivano vratio u Beograd usred sezone koju je počeo u podgoričkoj Budućnosti, a nakon ubistva su se samo redale teorije zbog kojih je navodno ubijen.

Javnost je ostala u šoku jer je prvi put na takav način ubijen jedan sportista. Policija je ispitala stotine ljudi, ali izjave nisu bile od pomoći. Raspitivali su se šta je radio, gdje je išao, s kim se družio.

Nagađalo se o raznim motivima, da je zatekao kradljivca auta, da je pozajmio novac "nekim ljudima" iz Podgorice. Ipak, i pored svih motiva koji su provjeravani, brojnih razgovora, 300.000 eura koje je ponudio tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović za informacije o ubici, do danas nije otkriveno ko stoji iza likvidacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.