open-navfaktor-logo
search
Paviljon IX
Proširuje se Kazneno-popravni zavod Zenica: Smještaj za novih 238 osuđenika
Zahvaljujem se institucijama EU-a koje su osigurale sredstva za ovaj kapitalni projekt. Očekujem da će izvođač završiti radove u predviđenom roku, kazao je premijer ZDK Mirza Ganić
03.09.2019. u 13:05
get url
text

U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica počela je izgradnja Paviljona IX, projektovane površine 2.686 metara kvadratnih, kojem je predviđen smještaj 238 osuđenika.

Cilj izgradnje novog paviljona je rasterećenje postojećih neuslovnih smještajnih kapaciteta, kao i bolji nadzor osuđenika. Izgradnja Paviljona IX finansirana je  sredstvima Evropske unije namijenjenim za podršku BiH u području vladavine prava i osiguravanju učinkovitosti, profesionalnosti i nezavisnosti sektora pravosuđa.

Vrijednost radova koji su započeli 22. jula je 2.152.000 eura, a planirano vrijeme izgradnje je 12 mjeseci. Izvođač je Almy–Gradnja d.o.o. Zenica, dok je nadzor nad izvođenjem radova povjeren firmi Aksa d.o.o. Zenica.

- Razvoj sektora pravosuđa je među prioritetima Vlade ZDK. Zahvaljujem se institucijama EU-a koje su osigurale sredstva za ovaj kapitalni projekt. Očekujem da će izvođač završiti radove u predviđenom roku – kazao je premijer ZDK Mirza Ganić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ZDK. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.