open-navfaktor-logo
search
Nova mjera
Proširene sankcije: ATV ostao bez naloga na YouTubeu
Alternativna televizija iz Banje Luke, koju je početkom ovog mjeseca američka administracija stavila pod sankcije, ostala je bez naloga na YouTubeu. 
15.01.2022. u 22:36
get url
text

Kada pokušate da vidite neku video vijest sa ATV-a , ukaže se poruka:

- Ovaj nalog je ugašen zbog kršenja smjernica YouTube zajednice.

Podsjetimo, u obrazloženju odluke Vlade SAD-a je navedeno.

VEZANI TEKST - Pod Dodikovom kontrolom: ATV od "projekta" međunarodne zajednice do američkih sankcija

- ATV je u privatnom vlasništvu kompanije koja je usko povezana sa Dodikovom porodicom. Međutim, sam Dodik vrši ličnu kontrolu nad ATV-om iza kulisa, kao što je zahtijevanje ličnog odobrenja na medijske priče vezane za politički osjetljive teme. Dodik je kupio ATV kako bi svjesno i izričito unaprijedio vlastitu agendu, koja uključuje njegove napore da ocrni druge političke ličnosti, izgladi svoj javni imidž i unaprijedi svoje lične i političke ciljeve .

Dodik je ugovore vezane za ATV dodjeljivao direktno članovima svoje porodice, što je koristio kao još jedan put za korupciju. On je novac iz javnih preduzeća usmjeravao direktno u ATV u koruptivne svrhe. Dodik je značajno povećao finansiranje ATV-a posljednjih godina i uključio se u kampanje zlonamjernog utjecaja društvenih medija preko ATV-a kako bi objavio sadržaj koji unapređuje njegove političke i lične ciljeve - saopćili su Amerikanci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.