open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Prosinečki: Znam sastav za Sjevernu Irsku
Na večerašnjoj konferenciji za medije selektor Prosinečki kazao je da je meč protiv Sjeverne Irske važan, jer je cilj prvo mjesto u grupi
14.10.2018. u 20:16
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dva kola u Ligi nacija ima maksimalnih šest bodova. Priliku da dodatno poboljšaju bodovni saldo Zmajevi imaju sutra, kada na Grbavici od 20.45 sati gostuje Sjeverna Irska.

Protekle sedmice Irci su odigrali meč Lige nacija u Austriji, gdje su poraženi sa 1:0, dok je bh. tim u prijateljskom meču u Rizeu odigrao bez pogodaka meč protiv Turske.

Robert Prosinečki je tada kombinirao sastav, pružio priliku igračima s manjom minutažom, a sutra će na Grbavici sigurno istrčati samo oni koji su u ovom trenutku sto posto spremni.

Na večerašnjoj konferenciji za medije selektor Prosinečki kazao je da je sutrašnji meč važan, jer je cilj prvo mjesto u grupi.

- Važne su grupe za kvalifikacije, ali je Liga nacija važna za nas. Prvo mjesto donosi igranje u Ligi A. Za nas je bitna sutrašnja utakmice jer možemo da budemo prvi u grupi - kazao je popularni Žuti.

Prosinečki je kazao da zna sastav koji će istrčati sutra.

- Nama je dobrodošla utakmica u Turskoj. Igrači koji nisu bili u prvom planu dobro su se predstavili. Zadovoljan sam. Znam sastav za sutra. Slijedi nam trening, valjda neće biti povreda. Igrat će oni koji će dati svoj maksimum - rekao je Prosinečki, koji se složio s kolegom O'Neillom, kazavši da Zmajeve očekuje drugačija utakmica nego u Belfastu.

- Naša prednost je što igramo kući. Poznajemo Sjevernu Irsku, znamo da su dobra ekipa. Protiv Austrije su zaslužili remi. Dat će sve od sebe i takav im je mentalitet. Na nama je da poboljšamo neke stvari u igri, da imamo dominaciju kada imamo loptu - rekao je Prosinečki.

Dileme što se tiče golmanske pozicije selektor u ovom trenutku nema.

- Šehić ima prednost, ali sam zadovoljan i sretan što imamu dvojicu iskusnih i kvalitetnih golmana - zaključio je selektor BiH Robert Prosinečki.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.