open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Prosinečki: U PLBiH nema kvaliteta za reprezentaciju, razmišljao sam o Begoviću
Mislim da su u ovom trenutku kvalitetniji igrači iz Poljske, Izraela, Hvratske i Mađarske, rekao je selektor BiH
31.10.2019. u 12:24
get url
text

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki za posljednja dva meča kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije i Lihtenštajna pozvao je 25 igrača.

Već u uvodnom obraćanju predstavicima medija selektor Prosinečki je kazao da njegovi izabranici imaju određenih problema s povredama, a među njima su Gojak i Pjanić, kao i Kolašinac koji je sinoć napustio teren zbog povrede.

- Čuli smo se i s njim, on kaže da će biti uredu. Šunjić je počeo trenirati, što je ohrabrujuće i već za vikend bi trebao igrati - rekao je Prosinečki.

Prvi od posljednja dva susreta kvalifikacija Zmajevi igraju 15. novembra u Zenici protiv Italije koja je već osigurala plasmana na EP.

- Mi u Zenici uvijek dobro igramo, tako da očekujemo dobru utakmicu. Najvažnije je da ove dvije utakmice dobro odigramo, a protiv Lihtenštajna će priliku dobiti dosta igrača - poručio je nacionalni "coach", te se osvrnuo na pojedine fudbalere koji su dobili ili nisu dobili poziv.

- Rade Krunić je na spisku, iako ne igra mnogo u Milanu. Vjerujem da će već decembru otići na posudbu, gdje će igrati. Lončar igra dobro, ali sada smo se odlučili za ove igrače, dok smo se za Bešića odlučili jer on mnogo znači za ovu ekipu, iako ne igra mnogo - objasnio je Prosinečki.

Hrvatski stručnjak je priznao da je razmišljao i o Asmiru Begoviću.

- Jesam razmišljao sam o njemu. Tek je sada počeo braniti nakon što je dosta dugo nije branio, njegov tim igra dosta dobro u Evropskoj ligi - kazao je Prosinečki.

Selektor Zmajeva naglasio je kako u PLBiH i nema mnogo kvalitetnih igrača za reprezentaciju.

- Osim par igrača koji igraju za U21 mislim da u ovim velikim utakmicama nema igrača iz PLBiH ne može igrati i mislim da u su u ovom trenutku kvalitetniji igrači iz Poljske, Izraela, Hvratske i Mađarske. A igrali su kod mene Sarić, Todorović, što baš i ne bih mogao reći za moje prethodnike - naglasio je Prosinečki.

Prosinečki je naglasio kako bi protiv Azzurra mogao zaigrati s dva napadača.

- Hodžić je protiv Finske pokazao da ima kvalitet, Edin se vraća, a razmišljam i da bi možda mogli igrati s dvije špice - dodao je selektor Zmajeva.

Iako je selektor nakon Armenije podnio ostavku, priznao je da se ne kaje jer ju je potom povukao.

- Nisam se pokajao što sa ostao nakon što sam podnio ostavku nakon utakmice sa Armenijom jer mi još uvijek imamo šanse za plasman na EURO kroz baraž - poručio je Prosinečki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.