open-navfaktor-logo
search
Poznati sastavi
Prosinečki promiješao karte za prijateljski duel sa Turcima
Reprezentacije Turske i Bosne i Hercegovine u pet dosadašnji međusobnih susreta zabilježile su po dvije pobjede, uz jedan remi
11.10.2018. u 18:24
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra devetu utakmicu u ovoj kalendarskoj godini.

Prijateljski susret sa Turskom koji počinje u 19.30 sati u Rizeu bit će ujedno i deveti put da će Zmajeve s klupe predvoditi Robert Prosinečki.

Najbolja fudbalska selekcija naše zemlje pod vodstvom hrvatskog stručnjaka zabilježila je četiri pojede (Bugarska, Južna Koreja, Sjeverna Irska, Austrija), tri remija (SAD, Senegal, Crna Gora) i jedan poraz (Meksiko).

U najavi prijateljskog meča sa Turcima Robert Prosinečki je kazao kako se i u ovom susretu njegovi izabranici žele pokazati u najboljem svjetlu, iako je na samom početku okupljanja naše selekcije naglasio kako će probati neke nove varijante.

Prosinečki je tako večeras na travnjak od prve minute odlučio poslati sljedeći sastav: Šehić, Todorović, Nastić, Vranješ, Višća, Pjanić, Džeko, Cimirot, Zukanović, Krunić, Zakarić.

Na klupi su: Begović, Kjosevski, Ćivić, Bešić, Duljević, Prcić, Šunjić, Bajić, Kodro, Sarić, Milošević.

Iskusni rumunski strateg na klupi Turske Mirčea Lucescu Zmajevima će suprotstaviti ovih 11 fudbalera:  Bolat, Ozbayrakli, Yokuslu, Soyuncu, Ozyakup, Calhanoglu, Tekdemir, Unal, Under, Bayram, Kaan Ayhan.

Turske rezerve su su: Serkan, Akkan, Ali Kalidirim, Aziz, Gurler, Tosun, Ozcan, Celik, Ersoy, Serbest, Yunus Malli, Muldur.

Na kraju vrijedi kazati da su dvije selekcije u pet dosadašnji međusobnih susreta zabilježile po dvije pobjede, uz jedan remi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.