open-navfaktor-logo
search
Bh. dvojac u Dinamu
Prosinečki prokomentarisao partije Hajrovića i Gojaka
Nekadašnji reprezentativac Hrvatske je nedavno rekao da Hajrovića jedna dobra utakmica neće dovesti u nacionalni tim
06.10.2018. u 12:06
get url
text

Pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine počinju u ponedjeljak. Za prijateljski duel sa Turskom u Rizeu 11. oktobra i meč 4. kola Lige nacija sa Svjernom Irskom, četiri dana kasnije u Sarajevu, izabranici selektora Roberta Prosinečkog okupit će se na Ilidži.

Nacionalni "coach" Zmajeva u intervjuu za Sport Klub prokomentarisao je dobre partije Amera Gojaka i Izeta Hajrovića, dvojca zagrebačkog Dinama, kojeg ni ovog puta nema na njegovom spisku.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske je nedavno rekao da Hajrovića jedna dobra utakmica neće dovesti u nacionalni tim, a na pitanje da li je promijenio mišljenje uslijedilo je pitanje: "A kako ga ti vidiš?", a zatim i odgovor.

- Dečko je bio u reprezentaciji pa nije igrao jako dugo pa se vratio u Dinamo. Zatim je počeo dobro igrati i postiže golove. Radi se o kvalitetnom igraču. Što ne znači da neće biti u reprezentaciji - rekao je Prosinečki, a potom se osvrnuo i na partije Gojaka, koji je jedan od glavnih igrača U-21 selekcije.

- Gojak, ako niste znali, sad ću vam objasniti, igra za mladu reprezentaciju, koja ima set-meč loptu protiv Portugala. Ako pobjede, idu na Evropsko prvenstvo. Radi se o dobra dva igrača, pogotovo Gojaku koji je u posljednjih godinu dana napredovao, igra sve bolje i bolje, a Hajrović je ipak igrač koji je već igrao svugdje. A i jedno vrijeme nije igrao u Werderu, pronašao se u Dinamu... No, ne znači da neće biti pozvan za reprezentaciju u budućnosti.

Sudeći prema riječima selektora BiH, utakmica protiv Turske poslužit će za isprobavanje nekih novih varijati.

- Vidjet ćemo što će biti protiv Turske, neke igrače ćemo odmoriti, a neke isprobati. Još ćemo vidjeti u ponedjeljak, važan je i medicinski bilten. I tada ćemo vidjeti kako je ko igrao - naglasio je Prosinečki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.