open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Prosinečki: Postoje dvije vrste trenera, koji su dobili i koji će dobiti otkaz
Sa spiska je otpao Todorović, a poziv je otišao na adresu Zorana Kvržića, koji je bio među Zmajevima i prethodno okupljanje
23.09.2019. u 13:08
get url
text

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je danas spisak igrača na koje računa u susretima sa Finskom i Grčkom.

Zmajevi 12. oktobra na Bilinom polju dočekuju Fince, a tri dana kasnije gostuju u Grčkoj. Selektor bh. tima je za ove duele pozvao 25 fudbalera.

Povratnici u nacionalnu vrstu su Mato Jajalo, Izet Hajrović i Armin Hodžić.

- Jajalo igra po 90 minuta, igra jako dobro. Imamo tu problem jer Bešić ne igra. Ima igračko iskustvo i već je bio tu.
Hajrović? Tu imamo problem. Duljević je povrijeđen i još je upitan, ne znamo u kakvom će stanju doći - obrazložio je Prosinečki.

Sa spiska je otpao Todorović, a poziv je otišao na adresu Zorana Kvržića, koji je bio među Zmajevima i prethodno okupljanje, ali nije nastupao zbog povrede.

- Oporavio se od povrede. Igra u kontinuitetu i jako dobro na poziciji desnog boka - rekao je selektor BiH.

U medijima se pojavila i informacija da je Prosinečki dobio jednu ponudu iz Turske, što je on negirao, kazavši da je i on "čitao o tome".

Bh. selekcija, ako želi na EURO kroz kvalifikacije, u narednim mečevima nema pravo na kiks. Zbog toga će i pritisak, gotovo sigurno, biti veći nego inače.

- Pritisak je od prvog dana. Znam u kojoj smo situaciji. Imamo još neke teoretske šanse i moramo dobiti ove dvije utakmice - veli Prosinečki uz napomenu da ova reprezentacija ima kvalitet.

Na spisku ponovo nema igrača iz domaćeg prvenstva.

- Mislim da ovakve dvije utakmice ne može igrati niko iz Premijer lige - jasan je selektor BiH.

Prosinečki ugovor sa Fudbalskim savezom BiH ima do kraja godine, odnosno do kraja kvalifikacionog ciklusa. Da li će, u slučaju loših rezultata u mečevima koji slijede, ponovo odsupiti, selektor je odgovorio:

- Postoje dvije vrste trenera. Oni koji su dobili otkaz i oni koji će dobiti otkaz.

Reprezentacija BiH okupit će se sedmog oktobra u Zenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.