open-navfaktor-logo
search
Objavljen spisak
Prosinečki otkrio koji golman je u prednosti, pojasnio i izostanak pojedinih igrača
Bit će ovo prvi put da će Begović stići na okupljanje otkako je Prosinečki naslijedio Mehmeda Baždarevića na mjestu selektora
01.10.2018. u 11:21
get url
text

Golman engleskog Bournemoutha na prošlom okupljanju fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, pred duele Lige nacija sa Sjevernom Irskom i Austrijom, obavio je produktivan sastanak sa selektorom Robertom Prosinečkim.

- Ako je nesporazuma i bilo sada su riješene - rekao je nakon sastanka Prosinečkog i Begovića jedan od članova našeg stručnog štaba.

Da su nesuglasice riješene potvrđuje i današnji spisak Zmajeva za mečeve sa Turskom i Sjevernom Irskom, na kojima se ponovo našlo ime Asmira Begovića.

Bit će to prvi put da će Begović stići na okupljanje otkako je Prosinečki naslijedio Mehmeda Baždarevića na mjestu selektora.

Naravno u međuvremenu je Ibrahim Šehić svoj kvalitet pokazao i dokazao se na golu naše najbolje selekcije, a rivalitet je sigurno dobra stvar.

O tome ko će braniti Prosinečki je govorio, ali se osvrnuo i na "probleme" i "nesporazume" s Begovićem.

- Uvijek su mu vrata otvorena, pričali smo i sada je sa nama. Ko je u prednosti, on ili Šehić? Realno Šehić je u prednosti, jer je u zadnjih šest utakmica naš najbolji igrač - kazao je Prosinečki.

Prosnečki se kratko osvrnuo i na izostanak Seada Kolašinca, kazavši da mu je potreban kontinuizet i da će već u 11. mjesecu biti u kadru protiv Austrije u Beču i u prijateljskoj utakmici protiv Španije.

Elvir Koljić u posljednje vrijeme odlično igra u Rumuniji.

- Koljić ma svoje kvalitete, zvao sam ga u Ameriku. Zna dati gol, ima tehničke kvalitete. Prevljaka sam zvao, u mom viđenju Džeko i Bajić imaju prednost jer igramo s jednim špicom. Izet Hajrović? I on ima kvalitete, pratim ga vidjet ćemo za 11. mjesec - naglasio je Prosinečki.

U prvom susretu Zmajevi su s 2:1 slavili na gostovanju u Sjevernoj Irskoj. Šta Prosinečki od istog rivala očekuje na Grbavici?

- Oni uvijek igraju isto. Prvo igraju protiv Austrije i vidjet ćemo kako će to završiti, hoće li imati šanse za prvo mjesto - dodao je selektor BiH na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.