open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Prosinečki otkrio ko mu je pomogao u kreiranju pozitivne atmosfere među Zmajevima
Iako je na ovo pitanje dao odgovor na press konferenciji na kojoj je objavio spisak kandidata za mečeve sa Austrijom i Španijom, u razgovoru za Jutarnji list nije mogao izbjeći isto pitaanje
03.11.2018. u 12:35
get url
text

Čini se da selektor fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nikako ne može pobjeći od jednog pitanja, i to onog koje se odnosi na nepozivanje krilnog fudbalera zagrebačkog Dinama Izeta Hajrovića.

Iako je na ovo pitanje dao odgovor na press konferenciji na kojoj je objavio spisak kandidata za mečeve sa Austrijom i Španijom, u razgovoru za Jutarnji list nije mogao izbjeći isto pitaanje.

- Zašto vas stalno zanima Hajrović, zašto me stalno pitate o njemu?! Shvaćam ja sva ta guranja. Zdravko Mamić je s druge strane jako zainteresiran za plasman Hajrovića. Neki dan je dao veliki intervju ovdašnjim novinama, pričao je kako "Robi super radi svoj posao", nahvalio me, ali nije mogao da se na kraju ne zapita: "Ali, gdje je tu Izet?" - kazao je Prosinečki.

Nekada sjajan fudbaler, koji je na klupi Zmajeva naslijedio Mehmeda Baždarevića, govorio je i o atmosferi u svlačionici i odnosima sa igračima.

- Imam grupu igrača među kojima dvojica po svojoj klasi, Edin Džeko i Miralem Pjanić, odskaču, oni su istinske zvijezde. Baš njih dvojica su mi itekako pomogli da se stvori pravi ambijent, pa smo postigli tri pobjede i stekli realne šanse da se plasiramo u elitnu grupu. Sada idemo u Beč, vjerujem da ćemo i tamo ostvariti pozitivan rezultat - objasnio je Prosinečki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.