open-navfaktor-logo
search
Pred spisak Zmajeva
Prosinečki odlučuje: Vraća se Begović, koji golman će otpasti?
Šehić je siguran, a ko ima prednost između Kjosevskog i Pirića
27.09.2018. u 21:43
get url
text

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak će objaviti spisak igrača na koje će računati u predstojećim utakmicama protiv Turske i Sjeverne Irske.

Zmajevi će 11. oktobra u prijateljskoj utakmici gostovati kod Turske, dok će četiri dana kasnije na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku u meču 3. kola UEFA Lige nacija.

Ono što najviše interesuje javnost u našoj zemlji je odgovor na pitanje da li će se na spisku naći Asmir Begović. Golman engleskog Bournemoutha nije bio na spisku za prva dva meča Lige nacija protiv Sjeverne Irske (2:1) i Austrije (1:0), ali se u međuvremenu sastao sa selektorom i izgladio nesporazume.

Stoga je za očekivati da će Prosinečki u ponedjeljak pročitati Begovićevo ime. Sada je pitanje ko će otpasti od trojice golmana koji su u septembru bili na raspolaganju stručnom štabu Zmajeva?

Zagarantovano mjesto ima Ibrahim Šehić, čuvar mreže truskog Erzurumspora, koji je bio sjajan u Belfastu i na Bilinom polju, gdje je sjajnim odbranama zacementirao “jedinicu“ bez obzira na to što će se vratiti Begović.

Od preostale dvojice čuvara mreže - Vedrana Kojosevskog i Kenana Pirića prednost ima Kjosevski, koji je standardan na golu Željezničara. S druge strane Pirić nije u kadru Maribora, za koji je ove sezone odigrao tek jednu utakmicu, što će ga, po svemu sudeći, koštati poziva za duele protiv Turske i Sjeverne Irske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.