open-navfaktor-logo
search
Selektor i kapiten
Prosinečki odabrao startere, Džeko govorio o važnosti duela s Italijanima
Sutrašnji duel sa Italijanima na Bilinom polju, koji počinje u 20.45 sati, bit će prilika za selekciju Roberta Prosinečkog da se uigra za baraž u Ligi nacija
14.11.2019. u 20:25
get url
text

Najbolje bosanskohercegovačke fudbalere sutra očekuje pretposljednji meč kvalifikacija za EURO 2020 u kojima Zmajevi još uvijek imaju teoretske šanse, i to minimalne.

Ipak, sutrašnji duel sa Italijanima na Bilinom polju, koji počinje u 20.45 sati, bit će prilika za selekciju Roberta Prosinečkog da se uigra za "baraž" u Ligi nacija, koji je posljednja šansa za BiH da se dokopa kontinentalnog šampionata.

Ponajbolji italijanski defanzivac i stoper Juventusa Leonardo Bonucci pred meč sa Zmajevima hvalio je našeg kapiten Edina Džeku.

- Što se tiče Bonuccija mislim da se znamo dosta dobro, ne samo on i ja, nego i svi ostali igrači koji igraju za Italiju i naši koji igraju u Italiji. Ne može tu biti mnogo iznenađenja, dobro se poznajemo. Italija je jedna dobra ekipa i sigurno hoće da nastavi pozitivan niz i žele da naprave taj apsolutni rekord pobjeda u nizu. Bez obzira na to što nemamo šansu za kvalifikacije, nama će ova utakmica biti jako bitna za ono što slijedi kasnije, a to je baraž za Ligu nacija i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Italiju - poručio je najbolji bh. napadač Edin Džeko.

Hrvatski stručnjak na klupi našeg nacionalnog tima Robert Prosinečki u svom obraćanju novinarima u renoviranoj press sali Bilinog polja rekao je kako već zna sastav koji će se suprotstaviti Azzurrima.

- Imamo već prvih jedanaest. Valjda će i poslije ovog treninga svi izaći zdravi. Imamo, dakle, prvih 11, ali i igrače koji mogu nešto promijeniti. Razgovarali smo sa igračima, ali imamo i taj još jedan trening, mada mislim da je sve već jasno - rekao je Robert Prosinečki, a potom izdiktirao sastav u kojem su Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća i Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.