open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Prosinečki objavio spisak: Na Austriju i Španiju bez Kolašinca i Todorovića
Od novih imena pozive su dobili Amer Gojak i Ermedin Demirović 
02.11.2018. u 11:10
get url
text

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je spisak igrača na koje će računati u predstojećim mečevima protiv Austrije i Španije.

Zmajevi će 15. novembra gostovati u Beču, gdje će protiv Austrije igrati odlučujući meč u Ligi nacija za promociju u evropsku elitu, odnosno 12 najboljih ekipa Starog kontinenta, a tri dana kasnije gostovat će u Las Palmasu, gdje će protiv Španije igrati prijateljski meč.

{$galerijaFotografija}

Prosinečki je pozvao 24 fudbalera, a na spisku nema povrijeđenih Seada Kolašinca i Darka Todorovića.

Od novih imena, Prosinečki je pozive uputio Ameru Gojaku i Ermedinu Demiroviću, dvojcu iz mlade reprezentacije.

- Spisak se ne razlikuje mnogo nego prošli. Tu su dvojica novih igrača koji su prekomandovani iz mlade reprezentacije. Kolašinac se opet povrijedio, počeo je nešto raditi, Todorović je također povrijeđen, a Sarić će doći na okupljanje - rekao je Prosinečki.

Zmajevi će se okupiti 12. novembra u Beču, gdje će obaviti mini pripreme za duele sa Austrijom i Španijom. 

- Okupljamo se u Austriji. Imamo dva treninga, a znamo koliko nam znači meč protiv Austrije, jer želimo ostati prvi u našoj grupi. Španija je jedna od najvećih reprezentacija na svijetu i bit će dobra provjera - kazao je Prosinečki.  

Na spisku Prosinečkog za utakmice sa Austrijom i Španijom su: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Bournemouth), Vedran Kjosevski (Željezničar) – golmani; Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konyaspor), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Rijad Bajić (Basaksehir) i Ermedin Demirović (Sochaux).

Konferencija za medije na kojoj je Prosinečki danas objavio spisak igrača počela je minitom šutnje u znak sjećanja na Alena Mujkovića, novinara FENA-e koji je preminuo jučer u Sarajevu u 34. godini žitova. 

Press nsbih - Robert Prosinečki 02.11.2018
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.