open-navfaktor-logo
search
Selektor nakon Turske
Prosinečki: Nije mi taktika da ne stvaramo gol šanse
Selektor BiH Robert Prosinečki po povratku u BiH u razgovoru sa novinarima još jednom se dotakao utakmice sa Turskom u Rizeu, koja je sinoć završila bez golova (0:0)
12.10.2018. u 17:49
get url
text

Selektor BiH Robert Prosinečki po povratku u BiH u razgovoru sa novinarima još jednom se dotakao utakmice sa Turskom u Rizeu, koja je sinoć završila bez golova (0:0).

- Imao sam priliku da probam dosta igrača. Svi su imali svoju šansu. Nemamo puno vremena, protiv Turske je bila šansa da probamo sve. Mogu biti zadovoljan, posebno prvo poluvrijeme. Bilo je tu nekih greškica, ali svi su htjeli dati svoj maksimum. Vidjet ćemo večeras rezultat utakmice Austrija i Sjeverna Irska, ali kako god mi ćemo biti spremni u ponedjeljak - kazao je Prosinečki.

Osvrnuo se i na Ognjena Vranješa, koji je sinoć igrau startnoj postavi nakon što je propustio prethodno okupljanje zbog povrede.

- Vranješ je kvalitetan igrač. Radi se o igraču koji ima brzinu, borbenost. Na stranu njegovi kartoni u Anderlechtu. Zuka i Šunja su isto kvalitetno, tražili smo tu konkurenciju - rekao je.

{$galerijaFotografija}

Potom je još jednom upitan o igri reprezentacije BiH.

- Nije moja taktika da mi nemamo šansi da ne dajemo puno golova, to zavisi i od protivnika. Recimo Turci su sinoć dali sve od sebe. Turska je htjela dobiti tu utakmicu. Mi ćemo pobošljati igru u napadu - optimističan je selektor BiH.

- Bitno mi je da Pjanić u nastavku igra u sinoć. Bitan nam je taj tajming - zaključio je Prosinečki.

Reprezentacija BiH press 12.10.2018.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.