open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Prosinečki: Imamo adute da u svakoj utakmici idemo na pobjedu
Ekspedicija fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine danas je sa aerodroma u Sarajevu otputovala u Belfast, gdje će u subotu od 15 sati na startu Lige nacija odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom
06.09.2018. u 10:26
get url
text

{$galerijaFotografija}

Selektora Roberta Prosinečkog može radovati činjenica da je zdravstveni bilten među Zmajevima nešto povoljniji nego na početku priprema. To je "Žuti" i naglasio u današnjem obraćanju novinarima.

- Sigurno je dobra stvar što je medicinski tim uspio osposobiti Ćivića i Nastića, koji će putovati s nama u Sjevernu Irsku, a svakako raduje i činjenica da Darko Todorović ima pravo nastupa u ovoj utakmici. Bit ćemo jači za tri fudbalera u odnosu na situaciju sa početka priprema - rekao je Prosinečki, a potom se osvrnuo na utakmicu sa Sjevernom Irskom.

- Za nas je svaka utakmica važna, pa tako i ova. Sjeverna Irska je ekipa koja se nije mnogo mijenjala u posljednjih pet - šest godina. Mi smo odradili analize, proučili smo način njihove igre, a definitivno će od pomoći biti i činjenica da sam kao selektor Azerbejdžana igrao protiv njih - veli selektor BiH.

Robert Prosinečki smatra da i Bosna i Hercegovina ima kvalitete i adute da ide u svakoj utakmici ide na pobjedu, a tako će biti i u subotu.

- Sjeverna Irska nije ekipa za potcijeniti. Oni su igrali na prethodnom Evropskom prvenstvu, a jedan sporni penal uskratio im je ušešće na Svjetskom prvenstvu. Bez obzira na kvalitete Sjeverne Irske siguran sam da mi imamo svoje kvalitete i adute da u svakoj utakmicu idemo na pobjedu, pa tako i u ovoj - zaključio je Prosinečki.

Fudbaleri BiH će u 17.30 sati odraditi trening u Belfastu.

{$galerijaFotografija}

odlazak fudbalske reprezentacije za irsku 06.09.2018. DSC_8845.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.