open-navfaktor-logo
search
Šupljine u odbrani
Prosinečki ima mjesec da riješi gorući problem u igri Zmajeva
Zanimljiv je podatak da je BiH u Armeniji primila isto pogodaka kao u svim mečevima u 2018. godini
12.09.2019. u 17:57
get url
text

Fudbalska A reprezentacija BiH u septembru nije ostvarila željene rezultate. Visok poraz od Armenije u Yerevanu upalio je alarme u Fudbalskom savezu BiH. Čak je i Robert Prosinečki podnio ostavku na selektorsku poziciju, ali kasnije se predomislio.

Do nove utakmice u kvalifikacijama za EURO, gdje i dalje postoje (teoretske) šanse da se domognemo drugog mjesta u grupi J i direktnog plasmana na smotru najboljih, ostalo je tačno mjesec. Na Bilino polje 12. oktobra dolazi Finska, koja čuva drugu poziciju, sa pet bodova više od bh. selekcije.

Četiri gola primljena u Yerevanu otkrila su sve slabosti u igri Zmajeva. Naročito su na vidjelo izašle šupljine u defanzivnoj liniji. Zanimljiv je podatak da je BiH u Armeniji primila isto pogodaka kao u svim mečevima u 2018. godini.

Bh. tim je pod komandnom palicom Roberta Prosinečkog prošle godine odigrao 12 mečeva, a osam je završio bez primljenog pogotka. Zmajevi su četiri susreta odigrali u sklopu Lige nacija (Sjeverna Irska, Austrija) i osam prijateljskih duela (USA, Meksiko, Bugarska, Senegal, Crna Gora, Južna Koreja, Turska, Španija).

Poređenja radi, u šest utakmica kvalifikacija za EP, odbrana Zmajeva kapitulirala je 11 puta, što znači da u prosjeku reprezentacija BiH prima 1,83 gola po meču. Lihtenštajn je jedini tim koji, barem za sada, nije uspio pogoditi protiv BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.