open-navfaktor-logo
search
Pred prijateljski duel
Prosinečki i Višća složni: Nadamo se pozitivnom rezultatu protiv Turske
Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, istakao je kako postoji mogućnost da u meču protiv Turske igraju Edin Džeko i Miralem Pjanić
10.10.2018. u 18:49
get url
text
Robert Prosinečki i Edin Višća

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoči prijateljske utakmice protiv Turske, koja se igra 11. oktobra u Rizeu, istakao je da se nada pozitivnom rezultatu, javlja Anadolu Agency (AA).

- Očekujem pozitivan rezultat. Turski narod nas je lijepo dočekao. Nadam se da će tribine biti pune i da ćemo pružiti dobru igru - kazao je Prosinečki na konferenciji za medije održanoj na stadionu u Rizeu, gdje će se sutra igrati utakmica.

Istakao je i kako selekciju BiH nakon toga u Ligi nacija očekuju teški mečevi.

- Za četiri dana imamo vrlo važnu utakmicu. Neki igrači u reprezentaciji nisu igrali ni minute. Nadam se da će svako dati sve od sebe za nacionalni tim - rekao je bh. selektor.

Podsjetio je da reprezentacija BiH u Ligi nacija ima dvije pobjede iz dva odigrana meča.

- U decembru također imamo utakmice. Nadam se da ćemo proći grupu i da ćemo ići dalje. Pratim mlade igrače iz selekcije Turske. Izgubili su protiv Rusije, ali su nakon toga upisali važnu pobjedu. Lucescu će sutra učiniti sve da pruže najbolju igru - kazao je Prosinečki.

Dodao je na kraju da postoji mogućnost da u meču protiv Turske igraju Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Reprezentativac BiH koji igra u turskom Bašakšehiru, Edin Višća, u obraćanju novinarima je kazao da će utakmica protiv Turske biti teška i zahtjevna, dodajući da mu je najveća želja da ne bude povreda.

- Sa selektorom smo razgovarali o meču. Reprezentaciju Turske dobro poznajem jer igram u Turskoj. Nadam se da će tribine biti pune i da ćemo pružiti dobru utakmicu - rekao je Višća.

Istakao je da u reprezentaciji Turske ima dosta kvalitetnih igrača.

- U selekciji Turske ima mnogo dobrih mladih igrača. Mladi nogometaši daju mnogo za ovu ekipu - kazao je Višća.

Fudbalsku reprezentaciju BiH 11. oktobra u Rizeu očekuje prijateljski duel s Turskom, a četiri dana kasnije duel trećeg kola grupe 3 Lige nacija protiv Sjeverne Irske. BiH se nalazi u ligi B i nakon prva dva kola vodeća je u grupi sa šest bodova, slijede Sjeverna Irska i Austrija koje su bez bodova, ali i s utakmicom manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.