open-navfaktor-logo
search
Tri od tri
Prosinečki hvalio Pjanića, ali i ostale veznjake
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki bio je zadovoljan zbog treće pobjede u Ligi nacija i maksimalnih devet bodova
15.10.2018. u 23:35
get url
text

Na pitanje da je u nekim fazama utakmice odbrana visila, što pokazuju i tri stative gostiju, Prosinečki je rekao:

- Sjeverna Irska je fizički dobra. Pet šest godina igraju u istom sastavu. Samo smo im dali dvije lopte. Zračni dueli su njihova prednost, tu su nadmoćni. Radit ćemo na tome, ali su momci dali sve od sebe, "bacali se na glavu", žargonski rečeno - odgovorio je Prosinečki.

Selektor Zmajeva imao je samo riječi hvale o Miralemu Pjaniću, koji je asistirao Džeki za drugi pogodak večeras.

- Najbolja njegova utakmica u mom mandatu. Baš je dobro odigrao. Trkom, driblinzima, dodavanjima. Možda smo mu pogodili poziciju. Zadovoljan sam i Sarićem i Bešićem, radili su sjajan posao - naglasio je Prosinečki.

U odnosu na posljednju utakmicu u Ligi nacija protiv Austrije, Prosinečki je u početnom sastavu napravio samo jednu izmjenu. Umjesto Darka Todorovića na poziciju lijevog beka uvrstio je Ognjena Vranješa, koji u posljednje vrijeme uglavom igra na poziciji stoper, no selektor je večeras bio izuzetno zadovoljan njegovim angažmanom.

Vranješ je odigrao izvanrednu utakmicu, iako to možda i nije njegova pozicija. Ova dvojica stopera, Šunjić i Zukanović, već su se ustalili. I danas su bili dobri. Probali smo s Čivićem, a imamo i Kolašinca koji će vrlo brzo biti s nama. Nastić je bio solidan protiv Turske i imamo prostora da rotiramo i u odbrani - rekao je Prosinečki

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.