open-navfaktor-logo
search
Zahvalio navijačima
Proradile emocije: Edin Džeko se dirljivom porukom oprostio od Rome
Šest godina je nosio dres Rome, bio je kapiten Vučice, postavio mnoge rekorde, a onda je došlo vrijeme za rastanak.
15.08.2021. u 00:19
get url
text

Edin Džeko je napustio Romu, a od večeras je i zvanično fudbaler Intera.

VEZANI TEKST - Kakav prvi dan za Edina Džeku u Interu: Zadužio devetku i nastavio "rešetati" mreže

Kod Dijamanta su očito proradile emocije, a dirljivom porukom objavljenom na društvenim mrežama oprostio se od Rome i navijača ovog kluba.

- Ćao Roma. Nakon šest godina je došlo vrijeme da kažem zbogom. Ovo su dani u kojima imam pomiješana osjećanja. S jedne strane sam uzbuđen zbog nove avanture koja dolazi, a s druge strane osjećam veliku knedlu u grlu zato što odlazim.

Znam vrlo dobro da obično "hvala" ne može biti dovoljno da iskažem svoju zahvalnost prema navijačima Rome, samom klubu i Vječnom gradu. Proživio sam nevjerovatne godine u glavnom gradu koje nikad neću zaboraviti.

Kako ono na terenu, tako ni van terena. Ligaški izazovi, rimski derbiji, noći u Ligi prvaka, golovi. Počastvovan sam što sam nosio kapitensku traku i što sam 119 puta tjerao navijače da se raduju. U isto vrijeme žalim što im nisam dao zadovoljstvo podizanja trofeja.

Tokom šest godina, ponosno sam nosio ovaj dres, borio se i u pobjedama i u porazima sa svojim saigračima, trenerima, svima koji su bili i još su dio kluba, skupa sa navijačima koji su bili temeljni dio onoga što je za mene porodica.

Hvala svim ljudima koji su pomogli meni i mojoj supruzi Amri u ovoj prelijepoj avanturi. Zahvaljujem ovom gradu u kojem su rođena i odrasla moje troje djece. Vi ćete zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Hvala Roma - napisao je Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.