open-navfaktor-logo
search
Policija se povlači
Propao i četvrti pokušaj deložacije porodice Glišić sa imanja u Vrbanji
Glišić je psovao majku Admiru Čavki i prijetio. U daljini se nerazumljivo čulo i da mu Čavka odgovara
26.12.2019. u 09:59
get url
text

Nakon jednosatne "igre živaca" i prijetnji propao je još jedan pokušaj deložacije porodice Glišić u banjalučkom naselju Vrbanja.

Policija se povlači sa lokacije u Vrbanji, javila je novinarka Faktora s mjesta događaja. 

Glišić je psovao majku Admiru Čavki i prijetio. U daljini se nerazumljivo čulo i da mu Čavka odgovara, što je Glišiću izazivalo još veći revolt i reakcije.

- Kako se cinički smiješ, što maltretiraš ove ljude koje se si doveo ovdje četvrti put. Da i izađem odavde, nemaš ti m... da budeš ovdje. Kriminalcu jedan. Dođi ovamo ako smiješ. Znam i ja gdje je tvoja kuća - rekao je Glišić Čavki.

Spor između banjalučkog kluba FK Jedinstvo na jednoj, te FK Džaja i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani, traje godinama. FK Jedinstvo je na svojoj strani imao prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS-a, ali je odlukom Uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIP) jedno vrijeme obustavljeno izvršenje.

Dok su u "Jedinstvu" isticali da su iscrpljeni svi pravni lijekovi i da je odavno bilo vrijeme da se vrate na svoj posjed, u Džaji, na čijem čelu je muzičarev otac Milivoje Glišić, tvrdili su da su žrtve korupcije i kriminala, a banjalučki pjevač je svojevremeno upozoravao da iz opreznosti "spava sa pištoljem".

Predsjednik FK Jedinstvo i bivši zastupnik Admir Čavka, više puta je isticao da su im FK Džaja i Glišići samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine i tu boravili sve do 2009, kada su ih prvi put tužili, kao i da je FK Jedinstvo "jedan kroz jedan" vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog mještanina.

Glišići su, međutim, ranije za Faktor ispričali da su na zemljište u Vrbanji došli 2000. godine i to na prijedlog bivšeg gradonačelnika Banje Luke Dragoljuba Davidovića, te da su savjesno i uz dozvole gradili nekretnine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.