VEZANI TEKST - Policijaci izvukli dijete koje je bilo zaključano samo u stanu, traga se za roditeljima

Podsjetimo, dijete su kako plače i doziva u pomoć čule komšije, koje su potom pozvale policiju. Policija je odmah reagovala, djevojčicu su preko balkona izvukli iz stana, a dva sata poslije, pronašli su joj i roditelje. 

- Dijete je bilo u stanu. Policajci nisu znali da li plače jer je samo ili jer je neko od starijih preminuo. Ipak, odlučili su se na akciju da pomognu djetetu, i uradili su to uspješno. Dijete je dobro, roditelji su mu pronađeni - kazali su nam iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nezvanično saznajemo da su roditelji djevojčicu ostavili samu jer je otac djeteta vodio majku kod doktora. Nisu planirali da će se toliko zadržati.  

Inače, policajci koji su intervenirali jučer su pripadnici Četvrte PU Nermin Dokara i Muamer Hurić. Policajac Dokara, uz asistenciju kolege Hurića, na petom spratu zgrade je preko balkona prešao iz jednog u drugi stan i pružio pomoć djevojčici. 

Policijskim službenicima su uručeni prigodni pokloni, na jutrošnjem sastanku sa ministrom Ismirom Juskom i komesarom MUP-a Nusretom Selimovićem, te će u skladu sa važećim propisima biti i novčano nagrađeni.