Nakon nesreće

Pronađeno tijelo reportera Anadolije Abdulkadira Nisancija

Objavljeno: 23.05.2019. u 16:56

Fotoreporter je pao u provaliju nakon što se odlomila snježna masa na mjestu na kojem se nalazio, a tijelo je pronađeno kilometar dalje od mjesta nesreće

Abdulkadir Nisanci

U Turskoj je pronađeno tijelo reportera Anadolije Abdulkadira Nisancija, koji je 10. maja pao u provaliju tokom novinarskog zadatka na planini Soganli, između Bayburta i Trabzona.

Guverner Bayburta Ali Hamza Pehlivan kazao je kako su ekipe Ureda za vanredne situacije AFAD i ronioci pronašli tijelo reportera, koji je pratio radove na putu koji spaja gradove Bayburt i Trabzon. U provaliju je pao nakon što se odlomila snježna masa na mjestu na kojem se nalazio.

Tijelo je pronađeno kilometar dalje od mjesta na kojem je pao. Pehlivan je rekao kako je tijelo pronađeno na mjestu gdje se spaja potok iz sela Dumlu s riječicom Soganli. Tijelo Nisancija je izvučeno, a identifikaciju tijela izvršio je njegov brat.

Guverner Pehlivan je porodici, prijateljima i svima koji su voljeli Abdulkadira Nisancija izrazio saučešće.
 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije