open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz policije
Pronađeno tijelo jednog od dvojice radnika koji su upali u rijeku Bosnu
Pripadnici Gorske službe spašavanja Žepče pronašli su jutros tijelo jednog od dvojice radnika koji su u utorak poslijepodne na gradilištu autoputa Koridora Vc pali u rijeku Bosnu u rejonu naselja Kahrimani kod Žepča.
11.11.2021. u 09:50
get url
text

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. 

- Tijelo nepoznate osobe pronađeno je oko 9.20 sati na području Begovog Hana u koritu rijeke Bosne. Pretpostavlja se da se radi o tijelu jednog od radnika koji su pali u rijeku Bosnu, ali to će se sa sigurnošću znati nakon obavljene identifikacije - kazala je Alić. 

Dodala je kako se potraga za drugim radnikom nastavlja. 

- Na mjestu izvlačenja tijela pripadnici Sektora krim-policije će obaviti uviđaj, a naravno radit će se i identifikacija tijela - rekla je Alić. 

 

Inale, radovi na gradilištu mosta "Bosna 1", na rijeci Bosni kod žepačkog naselja Kahrimani, nakon pada u rijeku dvojice radnika turske kompanije "Cengiz Insaat", još nisu nastavljeni, potvrdio je Feni Reuf Kadrić iz Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Međutim, istakao je Kadrić, nisu u potpunosti prekinuti radovi na poddionici Poprikuše – Nemila autoceste Koridora Vc.

- Žao nam je što se to desilo, jer se radi o zaista izvanrednim radnicima i preduzeću "Cengiz Insaat" koje je s nama od 2011. godine. Vidjeli ste da dobro rade i napreduju u svim vremenskim uvjetima.

Radovi su nastavljeni na drugim lokacijama, a nije ni u redu da se radi na tom mostu, dok se ne rasvijetle sve okolnosti i utvrde činjenice koje su dovele do nesreće. Tužilac, policija i vještaci su izvršili uviđaj, a saslušali su i trećeg radnika, koji je s njima bio na platformi i koji se spasio. Kako je njihova sva dokumentacija na turskom jeziku, čeka se da se prevede na bosanski jezik te dostavi istražiteljima - kaže Kadrić.

Najavljuje kako će to biti vrlo brzo urađeno te smatra da će već za najdalje 15-ak dana radovi biti nastavljeni i na tom gradilištu.

- Najteže je sada ljudima iz "Cengiza". Oni trebaju objasniti porodicama Mustafe Aydina (43 godine) i Orhana Polata (47) kako je došlo do nesreće. Svi se nadamo da će ih brzo pronaći - rekao je Kadrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.