open-navfaktor-logo
search
Istraga
Pronađeni puška i vozilo koji su korišteni u ubistvu Šijana
Vozilo je otkriveno u jednoj uvali i u potpunosti je uništeno
08.09.2018. u 17:23
get url
text
Ubica čekao skriven iz drveta

U Piskavici kod Banje Luke policija je sinoć pronašla zapaljeni automobil i u njemu izgorjelu automatsku pušku za koje se vjeruje da su korišteni u ubistvu Damira Ostojića Šijana (42) i teškom ranjavanju njegove supruge Sandre Jošić (40).

Kako saznaje SrpskaCafe vozilo je otkriveno u jednoj uvali i u potpunosti je uništeno. Sumnja se da su ga ubice posule benzinom i zapalile, kako bi uništili sve moguće tragove.

– Od vozila je ostala samo izgorjela školjka, tako da se još ne može reći o kojoj se marki automobila radi. U vozilu je otkrivena i izgorjela automatska puška i vjerovatno se radi o oružju iz koje je pucano na Šijana i njegovu suprugu. Svi tragovi su upućeni na vještačenje – kaže izvor blizak istrazi.

Damir Ostojić Šijan ubijen je 5. septembra oko 23.30 sati pored svoje kuće u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac. On se sa suprugom vraćao iz grada u terencu “range rover” i kada je usporio da iz Kozarske ulice skrene prema svojoj kući u ulici Duška Trifunovića ubica je u njih sasuo rafal iz automatske puške. Pucao je u vjetrobransko i bočno staklo i ispalio najmanje 15 metaka. U okviru istrage dosada je ispitano više od 100 osoba, ali još nema indicija ko stoji iza ove dobro pripljenje mafijaške likvidacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.