Srijeda, 22.03.2023.
FOTO: RTV USK

Pronađeni dijelovi tijela ubijene žene, poznat identitet uhapšenog sina

Dijelovi tijela ubijene žene nađeni su na mjestu gdje je uhapšeni rekao da ih je otprilike ostavio 

Policija Unsko-sanskog kantona pronašla je dijelove tijela žene koju je, prema vlastitom priznanju, u Velićima kod Bosanske Krupe, udarcima sjekirom ubio njen sin S. V. (33). Faktor nezvanično saznaje da je uhapšen Sabahudin Velić. 

-Policijskoj stanici Bosanska Krupa slučaj je prijavio I. V., koji živi u inozemstvu i koji je kazao da mu je u telefonskom razgovoru njegov brat S. V. rekao da je ubio majku N. V. (60). Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici nisu zatekli nikog kod kuće. Osumnjičeni je u međuvremenu lišen slobode u Sarajevu i jutros je predat službenicima MUP-a USK - kazala nam je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić, te dodala da je uhapšeni tokom krim-obrade ponovio da je u prethodnih nekoliko dana ubio majku, ali da nije mogao precizirati kad se to tačno dogodilo.

Kako smo ranije objavili, on je, navodno, jučer kasno popodne sam pozvao sarajevsku policiju i rekao im šta je uradio, te ih pozvao da dođu da ga uhapse. 

Ubistvo je počinio sjekirom, a istražiteljima je rekao da je dijelove tijela zakopao u blizini kuće. 

Pod nadzorom dežurnog tužioca, danas je obavljan uviđaj i djelimična rekonstrukcija, a dijelovi tijela ubijene nađeni su na mjestu gdje je uhapšeni rekao da ih je otprilike ostavio.

Tridesettrogodišnjak je oko 18.30 sati predat u nadležnost Tužilaštva USK, a naložena je i obdukcija posmrtnih ostataka. Istraga će biti nastavljena i u narednim danima.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh