open-navfaktor-logo
search
Dvojica maloljetna
Pronađene puške, fantomke i auto: Uhapšeni pljačkaši pumpe u Cazinu
Maskirani fantomkama i naoružani vatrenim oružjem, automatskom puškom i puškom ručne izrade, od radnika V. N. (24), oteli novac od pazara
28.06.2019. u 14:49
get url
text

Policija iz Cazina rasvijetlila je slučaj pljačke benzinske pumpe "Durić", koja se dogodila 18. juna, oko tri ujutro, te uhapsila četvericu osumnjičenih, od čega su dvojica maloljetna, potvrđeno je iz MUP-a USK.

Uhapšeni su M. A. (2000), H. N. (2003), M. I. (2003), svi iz Cazina, te K. A. (2001) iz Bihaća.

Oni se sumnjiče da su maskirani fantomkama i naoružani vatrenim oružjem, automatskom puškom i puškom ručne izrade, od radnika V. N. (24), oteli novac od pazara.

Uviđajem je utvrđeno da su tom prilikom sa sobom odnijeli 1166 KM u različitim apoenima, te tri kutije cigareta Marlboro Gold, nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Nakon intenzivne istrage, kriminalistički istražitelji MUP-a USK došli do saznanja o počiniocima, te su oni pohapšeni u srijedu.

- Istog dana, na osnovu naredbe za pretresanje Kantonalnog suda, u mjestu Vrelo izvršen je pretres vikendice vlasništvo B. S., rođen 1959. godine iz Cazina i putničkog vozila "renault megan", bez registarskih oznaka, nepoznatog vlasnika, a za koje se osnovano sumnja da je korišteno u izvršenju navedenog krivičnog djela -saopćeno je iz MUP-a USK.

{$galerijaFotografija}

Prilikom pretresa pronađeni su predmeti i oružje za koje postoji osnov sumnje da je korišteno u izvršenju ovog krivičnog djela.

Istraga je u toku, naveli su iz MUP-a USK.

5d15a49f510625.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.