open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Pronađena tijela planinara nestalih kod Gacka
Njihovo vozilo pronađeno je u mjestu Papin Do, na području općine Gacko
04.09.2019. u 09:24
get url
text

Državljani Republike Srbije, inicijala D. D. i M. M., čija tijela su pronađena na planini Lebršnik, u općini Plužine, u Republici Crnoj Gori, bili su odsjeli u hotelu "Mladost" na Tjentištu, potvrdili su danas iz Policijske uprave Foča.

Precizira su da su se 2. septembra planinari D. D. i M. M. udaljile u pravcu Čemerna, krenuvši u obilazak planinskih predjela te se 3. septembra nisu vratili u pomenuti hotel. O svemu je policiju obavijestio lovočuvar zaposlen u Nacionalnom parku "Sutjeska" Foča.

U pretragu terena, u rejonu planina Volujak i Lebršnik, uputili su se sa policijskim službenicima Policijske uprave Foča, i njihove kolege iz Policijske uprave Trebinje, Policijske stanice Gacko i radnici Sektora za zaštitu Nacionalnog parka Sutjeska, kao i Gorska služba spasavanja "Wolf" .

Pronađeno je vozilo "renault megan" u mjestu zvanom Papin Do, u općini Gacko, dok su detaljnom pretragom terena, 3. septembra, oko 17.30 sati, na planini Lebršnik, u mjestu zvanom Kuk, u općini Plužine, Republika Crna Gora, pronađena tijela nestalih osoba.

O događaju je obaviještena nadležna Policijska uprave Plužine, čiji će policijski službenici izvršiti uviđaj i preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.