open-navfaktor-logo
search
Uhapšene dvije osobe
Pronađena laboratorija za uzgoj skanka u Bosanskoj Gradišci
Policijski službenici iz Bosanske Gradiške Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, jučer su sproveli akciju "Armagedon" koja je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i prometa droga, prije čemu su uhapšeni S. T. i M. M, obojica iz Bosanske Gradiške.
09.05.2023. u 14:13
get url
text

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci pretresena je kuća i pomoćni objekt u sastavu kuće u Bosanskoj Gradišci, a koje koristi S. T, te je pronađena ilegalna laboratorija za uzgoj opojne droge skank. Pritom je izuzeta 151 stabljika skanka prosječne visine između 50 i 90 cm, ukupne bruto mase oko 62 kg, saopćila je PU Bosanska Gradiška.

Izuzete su i UV lampe, saksije, sredstva za tretiranje stabljika, odvlaživači vazduha, klima uređaji, kao i ostala prateća oprema koja je zatečena na tom mjestu, te je utvrđeno da se S. T. neovlašteno priključio na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristio električnu energiju.

Tokom dana, po završetku ispitivanja uhapšeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krađa energije biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.