open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Pronađena droga vrijedna 225.000 KM: Predložen pritvor za Edina Šahbaza
Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, nakon saslušanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Edina Šahbaza, rođenog 1970. godine u Sarajevu, državljanina BiH.
21.05.2021. u 14:16
get url
text

VEZANI TEKST - Šverc iz Crne Gore u BiH: Oduzeti narkotici u vrijednosti od 225.000 KM

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, mjera pritvora je predložena zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike.

- Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiči se za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona BiH, a za koje krivično djelo je zaprijećena kazna zatvora najmanje tri godine - navodi se u saopćenju.

Osumnjičeni je uhapšen u okviru jučerašnje operacije, koju je Tužilaštvo BiH realizovalo zajedno s Upravom za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i Graničnom policijom BiH, a u kojoj je zaplijenjeno 37 kilograma marihuane i 203,90 grama hašiša, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi oko 225.000 KM.

Droga je otkrivena i zaplijenjena prilikom kontrole teretnog motornog vozila na ulazu u BiH na Graničnom prijelazu Deleuša kod Trebinja.

- Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.