open-navfaktor-logo
search
Neočekivana situacija
Pronađen vozač koji je na Romaniji "golfom" vukao psa
Sokolačka policija identifikovala je vozača koji je snimljen na Ravnoj Romaniji kako automobilom golf 2 vuče psa vezanog za branik automobila i utvrđeno je da se radi o R. A.
10.02.2023. u 15:42
get url
text

Čim je fotografija postala viralna PU Istočno Sarajevo pokrenulo je provjere u vezi sa ovom uznemirujućom fotografijom, koja je izazvala osude i oštre reakcije na svim društvenim mrežama. Ispostavilo se da nije sve onako kako se čini.

- Provjerama je utvrđen identitet vlasnika automobila R. A. koji je, odmah, pozvan u PS Sokolac. Ispitan je na okolnosti sporne fotografije i izjavio je da je tačno da je vukao životinju, ali da je pas već bio mrtav - kazao je dobro upućen izvor za UNA-u.

Kako je pojasnio taj izvor, R. A. je sa životinjom prethodno bio kod veterinara gdje je konstatovano da je pas preminuo usljed teške bolesti. Nakon toga krenuo je da sahrani psa, ali nije želio da oboljelo tijelo stavlja u automobil, već ga je vezao špagom kako bi ga prevezeo do sela, gdje ga je sahranio.

- Tokom saslušanja priložio je i potvrdu iz Veterinarske stanice koja potvrđuje da je pas uginuo od bolesti - navodi izvor UNA-e.

On dodaje da je PS Sokolac o svemu obavijestila Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu koje je ocijenilo da u cijelom slučaju nema elemenata krivičnog djela, tako da protiv R. A. neće biti pokretan krivični, ali ni prekršajni postupak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.