open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Pronađen vozač koji je na Ilidži prikolicom "zakačio" i teško povrijedio pješaka
Istraga je pokazala da vozač "VW sharana" G. V. sa Pala, najvjerovatnije nije ni primijetio da je udario pješaka
14.11.2019. u 15:22
get url
text

Sarajevska policija identifikovala je vozača koji je prekjučer na području općine Ilidža udario pješaka koji je tom prilikom teže povrijeđen.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja da je pješaka udarilo priključno vozilo marke TP, tip vozila R90, (K61-T-304), koje je bilo pridodato putničkom motornom vozilu marke "VW sharan", registarskih  oznaka K70-J-199.

Vozilom je, kako je utvrđeno, upravljao  G. V., rođen 1985. godine u Derventi, nastanjen na području općine Pale.

Njega su, po zahtjevu Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jučer oko 17 sati pronašli i uhapsili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale. 

Nakon što su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo preuzeli od paljanske policije, priveden je u službene prostorije MUP-a KS na krim-obradu,a zbog sumnje u počinjenje teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u sapobraćajnoj nesreći, te ugrožavanja javnog prometa. 

Kako saznajemo, on je nakon krim-obrade pušten da se brani sa slobode, a protiv njega će postupak biti nastavljen u redovnoj proceduri.

Nezvanično, utvrđeno je da vozač najvjerovatnije nije ni primijetio da je prikolicom "zakačio" pješaka. 

Nesreća se , naime, dogodila, prekjučer rano ujutro, u 6 sati, na raskrsnici ulica Džemala Bijedića-Nikole Šopa-Hivzi Bjelevca-Briješčanska, dok je padala kiša i vidljivost je bila dosta smanjena. 

Povrijeđeni pješak S. Dž., rođen 1961. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu tom je prilikom zadobio teže povrede, a nakon zbrinjavanja u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" pušten je na kućno liječenje. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.