Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona trenutno osiguravaju mjesto pronalaska vozila, nakon čega će biti obavljen uviđaj.

VEZANI TEKST - Identifikovan i drugi muškarac ubijen u Zenici, traga se za turskim državljaninom

- U saradnji sa MUP-om ZDK naši policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje - kazao je za Faktor glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Podsjetimo, zbog sumnje da je jučer u Zenici ubio dvojicu trgovaca devizama iz Zenice, sve policijske agencije u BiH, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, tragaju za državljaninom Turske Canerom Taylanom.

On je osumnjičen da je hladnim oružjem - nožem, ubio Ramiza Omerbašića i Arslana Mujića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) zatražilo je jučer od građana pomoć u pronalasku osumnjičenog.

Policija je objavila njegovu fotografiju osumnjičenog, te pozvala sve koji imaju informacije koje mogu pomoći u njegovom lociranju da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Sektor kriminalističke policije apeluje na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osobe, o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

FOTO: BHRT

Sve aktivnosti se poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u BiH, kao i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, saopćeno je iz MUP-a ZDK.